|
Ağlayan Kek |
 |
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: http://ml.md/lc864
Gönderme Tarihi: 16.Jan.2006
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kreması:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz
|
AĞLAYAN KEK |
 |
Zehra50
Yeni Üye

Kayıt: 04.10.2006
Mesajlar: 4 Şehir: ZAANDAM |
Kısa URL: http://ml.md/lc7805
Gönderme Tarihi: 10.Oct.2006
2,223 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi siviyag
1,5 -2 su bardagi un
2 corba kasigi sut
3 corba kasigi kakao
1pak vanilya
1 pak kabartma tozu
ÜZERINE:
1,5 su bardagi sut
1 su bardagisut
1 poset kremsanti
Hazir cukulata sos
VEYA SOS icin;
1,5 Kahve fincani su
1,5 kahve fincani seker
1 tatli kasigi nisasta
2 tatli kasigi kakao
1 paket vanilya
Yumurta ve seker iyice cirpilir.Undan azilave edilir,kabartmatozu ve vanilya,kakao ilave edilir karistirilir en son yag,2 kasik sut ilave edilir.Un elenerek azar azar ilave edilir kekten koyu bir hamur elde edilir.un ayarini artik siz yaparsiniz 1,5 veya 2 bardak arasi.
Yaglanip unlanmis tepsiye dokulur ve 175 c onceden isitilmis firinda kek kendini cekip pisene kadar bekletilir. Kurdan batirilarak pisip pismedigi kontrol edilir.Firindan cikarilinca ilimmasi beklenir ve 1,5 su bardagi sutle kekin her tarafi iyice islatilir.
Kremsanti ve sut cirpilir ve buzdolabinda bekletilir.Kek soguyunca kremsanti uzerine surulur.
Servis yaparken hazir cukulata sosu kullandim ama siz evde kendiniz de yapabilirsiniz.Su, seker, nisasta, kakao ve vanilya karistirarak pisirilir ve sogukken kekin uzerine gezdirildikten sonra servis yapilir.
Not: Ben cukulata sosunu soguk kullandim hazir soslar herzaman akici bir kivamda oluyor. Eger sosunus cok iliksa kremsantiyi eritir ve gorunumu hic te hos olmaz. Mumkun oldukca soguk kullanin.
|
Ağlayan Kek |
 |
lezzetler
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: http://ml.md/lc8888
Gönderme Tarihi: 25.Nov.2006
2,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti
1 paket çikolata sosu
krem şanti ve çikolata sosu için yeterince süt
1,5 su bardağı süt
4 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı süt, 3 kahve fincanı un ve 1 paket kabartma tozunda bir hamur elde edilir ve yağlanmış kare derin bir borcama dökülüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. 1 paket hazır çikolata sosu tarife göre hazırlanır ve karıştırılarak soğumaya bırakılır. 1 paket krem şanti 1 su bardağı sütle hazırlanır. Kek pişince fırından çıkar çıkmaz hemen servis edilecek şekilde kesilir ve beklemeden üzerine 1,5 su bardağı süt dökülür. Sütten sonra yine hemen krem şanti sürülür ve üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosu dökülür. Soğuyunca buzdolabında bekletilir.
|
Ağlayan Kek |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: http://ml.md/lc69208
Gönderme Tarihi: 23.Oct.2011
1,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 Kahve fincan un
2 Yemek kaşığ süt
1 Paket kakao
1 Paket kabartma tozu
Üstüne 2 su bardağı süt
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
1 paket çikolata sosu
Yumurta, şeker beş dakika çırpılır. Un, kabartma tozu, kakao ve 2 yemek kaşığı süt ilave edilir tekrar çırpılır. Kek ayarında piştikten sonra üstüne iki su bardağı süt dökülür. Krem şanti, sütle çırpılır. Dolapta bekletilir. Kek soğuduktan sonra üstüne sürülür. Çikolata sosu üstündeki tarife göre hazırlanır, krem şantinin üzerine dökülür. Arzuya göre hindistancevizi, dövülmüş fındık veya fıstıkla süslenir.
|
Ağlayan Kek |
 |
zatinur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: http://ml.md/lc69391
Gönderme Tarihi: 30.Oct.2011
1,532 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardagı süt
1 paket krem şanti
1 su bardagı soguk süt
2 su bardagı su
2 su bardagı toz şeker
3 çorba kaşıgı kakao
1 çorba kaşıgı un
süslemek için; hindistancevizi
Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek karıştırın. Orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sos için su, tozşeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Yeniden karıştırıp soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Ağlayan Kek |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 11.07.2005
Mesajlar: 8994 Şehir: Ankara |
Kısa URL: http://ml.md/lc130818
Gönderme Tarihi: 30.Dec.2017
65 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Kabartma Tozu
1.5 Çorba Kaşığı Kakao
2 Çorba Kaşığı Süt
3 Fincan Toz Şeker
3 Fincan Un
4 Adet Yumurta
Kreması İçin:
1 Paket Krem Şanti
1 Su bardağı Süt
Sosu İçin:
1 Çorba Kaşığı Kakao
1 Su bardağı Su
1 Su bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Un
İlk olarak Keki hazırlayalım önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.

|
|